tupakko_logo_web_white_shadow2

leffakisa 16–19-vuotiaille

Finalistielokuvat

Suomen suurin leffakisa

tuPAKKO? on osa Suomen suurinta elokuvakilpailua. Tuotantoyhtiö Amazementin valtakunnallinen Kaikki kuvaa –kilpailu järjestetään keväällä 2016 jo neljännen kerran.

Kilpailun pääyhteistyökumppani Syöpäjärjestöt tarjoaa nyt ensimmäistä kertaa 16–19-vuotiaille oman sarjan, jossa elokuvien aihe on vapaa. Elokuvissa tulee kuitenkin olla sellainen sävy, että ne jotenkin – mielellään mielikuvituksellisesti – kannustavat tupakattomuuteen. Tämän voi toteuttaa haluamallaan tavalla: elokuva voi rakentua esim. sähkötupakan, nuuskan, vesipiipun tai muun tupakkateeman ympärille tai keskittyä johonkin aivan muuhun, kunhan tupakattomuuteen kannustaminen käy jollain tavalla elokuvasta ilmi. Pienikin vihje voi riittää, jos viesti on selvä.

Huomaathan, että mitään tupakkatuotteita ei saa näyttää kilpailuelokuvissa. Jos haluat, että elokuvassasi on mukana esimerkiksi nuuskaamista, sinun on keksittävä jokin tapa viitata siihen näyttämättä varsinaista nuuskaa tai nuuskarasiaa.

amazement

syopajarjestot

tupakko_kuvitus1

Mihin kannattaa panostaa?

Yksi tärkeimmistä lähtökohdista hyvälle elokuvalle on hyvä ja omaperäinen idea. Älä lähde ensimmäisenä tekemään yksinkertaista tietoiskua tupakoinnin haittavaikutuksista, vaan mieti vähän pidemmälle ja keksi jotain omaa. Muista, että voit tehdä ihan mitä tahansa: kirvelevän draaman, kauhukomedian, taidokkaan snoukkavideon, suloisen kissavideon tai vaikka musikaalin! Voit myös yhdistellä erilaisia elementtejä keskenään, esim. animaatiota liikkuvaan kuvaan.

Ennen kuin alat hommiin, lue huolellisesti kilpailun säännöt. Valmis elokuva tulee palauttaa 31.3. mennessä, myöhästyneet tai sääntöjä rikkoneet elokuvat eivät osallistu kilpailuun.

Ohjeita elokuvantekoon on tarjolla runsain mitoin Kaikki kuvaa –sivuston havainnollisissa videotutoriaaleissa. Jos et ole aiemmin tehnyt elokuvaa tai jos et omista hienoa videokameraa, se ei haittaa: meille tärkeintä on sisältö. Voit kuvata leffasi vaikka kännykkäkameralla.

Kilpailun säännöt lyhyesti

kilpailuaika: 1.2. – 31.3.2016
elokuva on toteutettava kilpailuaikana
yksi joukkue voi osallistua useammallakin elokuvalla
elokuva voi olla fiktio, dokumentti, musavideo, harrastevideo tai animaatio
elokuvan pituuden tulee olla 1–3 minuuttia

tupakkatuotteita ei saa näkyä elokuvissa
elokuvien tulee olla ikärajaluokituksen K12 mukaisia
5 parasta elokuvaa pääsee finaaliin
finalistit julkaistaan ja yleisöäänestys alkaa 20.4.
voittajat palkitaan gaalassa toukokuussa
voittajalle 500 €, yleisön suosikkielokuvalle 100 €

 Yleisöäänestys

Kilpailun tuPAKKO?-sarjassa on oma yleisöäänestyksensä, jonka voittajaelokuvalle Syöpäjärjestöt on luvannut erillisen 100 euron palkinnon!

Yleisöäänestys on päättynyt 29.4. klo 16:00. Kiitos kaikille äänestäneille. Voittaja selviää Kaikki kuvaa -gaalassa Yle TV2:lla sunnuntaina 22.5. klo 9.

Lisää aiheesta

Jos kaipaat ideoita tai lisää tietoa aiheesta, klikkaa alla olevia linkkejä.

rookikroppa2

kary_logo3

fressis_logo

AmazementIndex